wedding abroad, trouwen in het buitenland, bruidsgasten

Trouwen buiten de Nederlandse grenzen.


Ofwel een 'destination wedding'. Wij worden blij van een intieme, ontspannen sfeer. Ook is er vaker kans op mooi weer, is het eten waanzinnig en de stranden prachtig. Ook vinden jullie vrienden en familie een bruiloft in een verre bestemming zoals Ibiza of zelfs verder weg zoals Curaçao of Zuid-Afrika, geweldig! We weten dat er een hoop logistiek komt kijken bij een destination wedding, zoals het veilig vervoeren van de kostbare apparatuur en het veilig terugkrijgen van de bestanden.


Waarom de Bruidsgasten?


De Bruidsgasten zijn wij de perfecte keuze voor jullie buitenlandse bruiloft. Wij zijn enthousiast en zeker niet wereldvreemd! Wij zijn gewend om op onbekende plekken te reizen en weten hoe we ons moeten aanpassen aan verschillende culturen en situaties. Daarbij is het makkelijk voor jullie maar ook jullie familie en gasten om met ons te communiceren. Bovendien zijn we gewend aan extreme temparaturen dus jullie hoeven je geen zorgen te maken over ons welzijn 😉 Ook zorgen we er voor dat jullie bestanden met iemand anders mee reizen naar Nederland, zodat als er iets met ons mocht gebeuren, jullie beelden toch veilig zijn.


Trouwen in het buitenland, waarom een goede trouwfotograaf belangrijk is!

lapland wedding, trouwen in het buitenland, de bruidsgasten in zweden

Is trouwen in het buitenland duur?

Trouwen in het buitenland lijkt onbetaalbaar. Wij rekenen nagenoeg dezelfde tarieven als in Nederland en vragen vragen alleen de reis, (wij wonen gedeeltelijk in Spanje, dus zullen altijd met jullie kijken vanaf welke bestemming voor jullie het voordeligst is) overnachting en maaltijden. Vaak is dit goed te regelen met de locatie waar jullie gaan trouwen. Wij rekenen geen rare toeslagen of vreemde uren voor ons verblijf, dat zit inclusief in onze pakketten. Graag bespreken we met jullie de mogelijkheden om een bruiloft in het buitenland te regelen en een fijne samenwerking aan te gaan!


En als we nou al getrouwd zijn?

Ook geen probleem natuurlijk! de Bruidsgasten bieden after wedding shoots aan zodat we in het buitenland de meest dromerige foto's kunnen maken. Wist je al dat er een pre of after wedding shoot inclusief in één van onze pakketten zit?


En waarom zouden we geen locale fotograaf nemen?

Veel bruidsparen kiezen voor een locale fotograaf. Waar dit normaal gesproken zonder problemen verloopt, heeft het toch een aantal nadelen.


Allereerst de taal barriere. Niks praat makkelijker dan je eigen moedertaal. Helemaal als het gaat om zaken waar je in het dagelijks leven niet veel over praat. Ik heb het dan over kleine opdrachtjes, een bepaalde houding. Tenzij je een model bent, dan is dat al makkelijker. Een Nederlandse trouwfotograaf snapt jullie niet alleen in taal, maar ook in gewoontes. Ook de aanloop en het draaiboek gesprek is makkelijker.


Ten tweede kan het ook mislopen. Als de fotograaf zijn of haar afspraken niet na komt, bij wie ga je dan de aanbetaling terug halen? Helaas hebben we wel eens vaker een huilende bruid aan de telefoon gehad. De fotograaf kwam de afspraak niet na en ze waren 2500,- euro aan aanbetaling kwijt. En dan moest er dus nog een andere fotograaf komen. Weggegooid geld is.


Een aantal zaken om dus rekening mee te houden! Wij zijn in elk geval niet wereld vreemd. Wij wonen zelf in Spanje en gaan graag met jullie mee op reis, waar dan ook ter wereld!