Wat kost een trouwfotograaf in 2024 / 2025? Alles wat je moet weten.


Je hebt de perfecte locatie, de mooiste jurk, en al je dierbaren om je heen op je grote dag. Nu wil je de herinneringen aan deze speciale gebeurtenis voor altijd vastleggen. Maar hoe kies je de juiste bruidsfotograaf en wat mag je verwachten in termen van kosten? In deze blogpost duiken we dieper in op de wereld van trouwfotografie en onthullen we waarom het inhuren van een professionele bruidsfotograaf een essentiële investering is.


Natuurlijk wil je dat alles goed geregeld is op de trouwdag. Iedereen heeft enorm veel moeite en liefde gestopt om er tip top in orde uit te zien. Kosten noch moeite zijn bespaard. Maar wat kost nou een goede trouwfotograaf? En waarom betaal je daar meer voor? Een fotograaf met minder ervaring zal over het algemeen een veel te lage prijs vragen. Met de kans dat hij of zij daar bovenop nog korting gaat geven om de opdracht maar binnen te halen.


Wij kunnen alvast vertellen.. Een fotograaf die voor onder de € 1750,- komt voor 8 uur is geen professional. Waarschijnlijk vind hij of zij het enorm leuk om jullie bruiloft te komen doen en is het een mooie oefening, maar wil je dat risico lopen?


Apparatuur

Goede apparatuur is natuurlijk belangrijk. Daarmee garandeer je betere beeldkwaliteit in lastige omstandigheden. Een degelijke camera + lens is al prijzig. Er is meer, wij nemen bijvoorbeeld ook onze laptop, andere lenzen, flitsers, SD kaarten, een extra harde schrijf en een drone mee om er voor te zorgen dat wij de beste foto's kunnen maken en de foto's kunnen opslaan voordat we de auto in stappen, mocht er iets gebeuren met onze apparatuur. Wij komen met 5 camera's met in elke camera 2 SD kaarten.


Ervaring en expertise

Doordat wij al vele bruiloften hebben mogen vastleggen, kennen wij de flow van de dag. Elke bruiloft is anders, maar door onze ervaring en kennis kunnen wij snel schakelen en in vele situaties alsnog waanzinnige foto's maken. Een snelle knuffel van een dierbare zien wij aankomen. Ons maak je niet gek en wij houden van een uitdaging! Onze ervaring en expertise is niet van YouTube of een fotocursus, wij hebben al talloze bruiloften mogen vastleggen en met onze kennis en expertise zorgen we voor het beste resultaat en een fantastische klantbeleving, we helpen jullie graag van A tot Z. Niet alleen ervaring helpt ons, doordat wij beiden enorm creatief zijn én oog voor detail hebben, werken wij op een ander niveau. En dat zie je terug.


Duur

Wij komen vanaf 8 uur en hebben daar bewust voor gekozen. Wij vinden het belangrijk dat jullie volledig aan ons gewend zijn en wij het hele verhaal kunnen vertellen op foto. Dus vanaf het aankleden tot het eerste drankje na de openingsdans, wij zijn er bij! Omdat wij met twee fotografen zijn, missen we geen moment maar liggen de kosten dus ook hoger.


Extra's en reiskosten

In de meeste gevallen zijn de reiskosten inclusief onze pakketten. Wij houden niet van fratsen. De prijs die je met ons afspreekt, is de prijs en in dat pakket zit eigenlijk alles wat jullie nodig hebben. Het album wat wij leveren is fantastisch en betreft al 15 sheets (30 pagina's). Dit is inclusief onze pakketten. Mocht je meer sheets willen, kunnen deze altijd in overleg bij besteld worden.


Onze prijzen beginnen vanaf € 3200,-. Dit is een flinke investering, maar door bovenstaande punten onderscheiden wij ons van andere (hobby) fotografen. Ook al vind je onze foto's niet mooi of heb je geen klik met ons, investeer in een goede fotograaf zodat je over 25 jaar nog steeds met veel plezier terug kijkt op jullie trouwfoto's.


Ons lijkt het in elk geval super leuk om met jullie in gesprek te gaan! Wij delen dan graag onze brochure met jullie en vertellen wat over onze prijs. Spreken we jullie snel?