Waarom een goede trouwfotograaf én back-ups belangrijk zijn op jullie bruiloft.


Als bruidspaar wil je natuurlijk mooie foto's van je grote dag hebben. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een goede betrouwbare en enthousiaste trouwfotograaf. Maar wat gebeurt er als de foto's verloren gaan door bijvoorbeeld een diefstal, kapotte camera of een geheugenkaart die het begeeft? In deze blog bespreken we waarom het hebben van een goede trouwfotograaf en zorgvuldige back-up strategieën zo belangrijk zijn voor het veiligstellen van je trouwfoto's.


Waarom een goede trouwfotograaf zo belangrijk is:

Een goede trouwfotograaf heeft niet alleen oog voor mooie momenten en composities, maar heeft ook kennis van technische aspecten zoals belichting, scherpstelling en compositie. Wij vinden het ook belangrijk dat wij goed op gaan in de gasten, waardoor het resultaat prachtige foto's zijn die de sfeer en emoties van de dag vastleggen, zonder te veel poes pas en poseren. Een goede fotograaf zorgt er ook voor dat de beelden zorgvuldig worden bewaard en veilig worden gesteld!


Back-up strategieën:

Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat er geen trouwfoto's verloren gaan. Wij zorgen er voor dat de foto's op twee SD kaarten worden opgeslagen op de camera. Mocht er 1 kaart crashen, staan de foto's nog gewoon op de andere SD kaart.


Daarnaast maken wij de gehele dag door back up's van jullie foto's. Dit doen wij op de computer én op een externe SSD die wij apart bewaren. Ook gaat, als de locatie het toe laat, een groot deel van de foto's al de cloud in! Zo hebben wij jullie foto's op 5 plekken! Ook zorgen wij er natuurlijk voor dat niet alle apparatuur op 1 plek liggen en gaat de SSD altijd in de broekzak van Niels. Dit zorgt ervoor dat de foto's veilig zijn opgeslagen en niet verloren gaan. Aangezien wij altijd met 2 fotografen werken kan de ene fotograaf de back-up maken, en de andere fotograaf door blijven fotograferen. Zo kunnen wij goed back-uppen en hoeven we geen moment te missen!


Risico's van geen back-ups:

Het niet hebben van een goede back-up strategie kan tot veel problemen leiden. Helaas zien wij veel trouwfotografen die op 1 geheugenkaart een hele bruiloft schieten. Wat nou als de SD kaart crashed? Of de camera in het water valt? Of de tas op de weg naar huis gestolen wordt?


Advies voor toekomstige bruidsparen:

Als toekomstig bruidspaar wil je natuurlijk de mooiste foto's van je grote dag hebben. Een goede trouwfotograaf kan hierbij helpen, maar het is ook belangrijk om te vragen wat jullie trouwfotograaf doet om te zorgen dat de foto's goed bewaard worden!